Er is een administratief gedeelte waarin de afhandeling van administratie en het voeren van de boekhouding centraal staan. Je leert daarvoor gebruik maken van de nodige softwarepakketten. Het bedrijfseconomisch gedeelte besteedt aandacht aan ondernemersvaardigheden, zodat je je later als zelfstandige kan vestigen.

Het bedrijfsleven hecht ook veel belang aan een vlotte communicatie – zowel mondeling als schriftelijk – in de eigen taal maar ook in vreemde talen. Binnen de algemene vorming wordt een grondige kennis van het Nederlands, een praktische kennis van het Frans en Engels en een basiskennis van Duits nagestreefd. Het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden in een zakelijke context, de zakelijke communicatie is belangrijk. De schrijfvaardigheid ligt in het verlengde van de luister-, spreek- en leesvaardigheid. 

Alle bovenstaande vaardigheden worden in het 6de jaar toegepast en geoefend in de oefenfirma.

Match je met deze opleiding?

In het derde en vierde jaar heb je best een vooropleiding gehad binnen hetzelfde studiegebied. Is dat niet het geval, dan kan je nog steeds instappen, maar dan zal je de nodige inspanningen moeten leveren op het gebied van boekhouden. Volgde je Handel-talen, dan zal er een extra inspanning verwacht worden op het gebied van wiskunde.

Lessentabel

Handel (Marketing en ondernemen)

Handel (Marketing en ondernemen)

Leervak
6e jaar
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
1
Nederlands
3
Frans
4
Engels
4
Duits
2
Wiskunde
3
Natuurwetenschappen
1
Bedrijfseconomie
8
Toegepaste informatica
2
Bedrijfseconomie CLIL Engels*
1
Totaal
34

* In de derde graad Handel krijg je de kans om één uurtje Bedrijfseconomie in het Engels te volgen via CLIL (= Content and Language Integrated Learning). Dit is een extra troef voor elke leerling die in het hoger onderwijs een handelsrichting wil volgen en/of in de handelswereld aan de slag wil. Een goede talenkennis biedt immers veel extra mogelijkheden. In de CLIL-les ontwikkel je een grotere spreekdurf Engels aan de hand van bedrijfseconomische thema's en situaties.

Inschrijven

Ben je ervan overtuigd dat deze boeiende studierichting iets is voor jou, aarzel dan niet om je in te schrijven.

Schrijf nu in

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan vier verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen aso-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen bso-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen tso-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

hoofdingang